Aplikacja OptimoRoute Driver korzysta z funkcji śledzenia lokalizacji, aby udostępniać lokalizację kierowców podczas pracy na trasach. W tym artykule wyjaśniamy, jak działa śledzenie lokalizacji, dlaczego jest używane oraz jak je włączyć lub wyłączyć.
| Kto może korzystać z tej funkcji | |
|
|
Wszystkie plany |
|
|
Wszyscy kierowcy |
|
|
Wszystkie regiony |
Co robi śledzenie lokalizacji?
Aplikacja OptimoRoute Driver korzysta z funkcji śledzenia lokalizacji, aby udostępniać lokalizację kierowców w czasie rzeczywistym podczas pracy na trasach.
Śledzenie lokalizacji pozwala OptimoRoute na:
Wyświetlanie bieżącej lokalizacji kierowcy w internetowej aplikacji dyspozytorskiej
Wyświetlanie breadcrumbs trasy w śledzeniu na żywo i historii planu, aby pokazać, gdzie poruszali się kierowcy
Zapewnianie dokładniejszych szacowanych czasów przyjazdu dla klientów
Wysyłanie powiadomień „Kierowca w drodze”
Obsługa nawigacji ciężarówek OptimoRoute
Automatyczne rozpoczynanie i kończenie zleceń z użyciem geofencingu
Rejestrowanie rzeczywistych lokalizacji rozpoczęcia i zakończenia dla zleceń/postojów
|
|
Zarówno administratorzy, jak i kierowcy mogą wyłączyć udostępnianie lokalizacji. Jeśli śledzenie lokalizacji jest wyłączone w aplikacji kierowcy lub w ustawieniach urządzenia, niektóre z tych funkcji mogą nie działać zgodnie z oczekiwaniami. |
Ustawienia śledzenia lokalizacji
Domyślnie kierowcy mogą zarządzać własnymi preferencjami dotyczącymi śledzenia lokalizacji. Administratorzy mogą również ustawić ogólne ustawienia śledzenia lokalizacji dla całego konta.
Aby skonfigurować śledzenie lokalizacji w aplikacji administratora:
- Przejdź do Administracja → Ustawienia
- W menu po lewej stronie wybierz Aplikacja kierowcy → Konfiguracja
- Przewiń w dół do „Śledzenie lokalizacji”
- Wybierz opcję odpowiednią dla Twojego zespołu
|
|
Aplikacja kierowcy OptimoRoute śledzi lokalizację kierowcy tylko wtedy, gdy jego status jest ustawiony na „Na służbie”. |
Włączanie i wyłączanie śledzenia w aplikacji mobilnej
Jeśli administratorzy włączą opcję „Zezwól kierowcom na wybór preferencji dotyczących śledzenia lokalizacji „Na służbie””, kierowcy mogą włączać lub wyłączać śledzenie lokalizacji w aplikacji kierowcy OptimoRoute.
Aby wyłączyć śledzenie lokalizacji:
- Otwórz aplikację OptimoRoute Driver na telefonie
- Dotknij „Ustawienia” w prawym dolnym rogu
- W sekcji „Śledzenie lokalizacji” przesuń przełącznik, aby wyłączyć lub włączyć śledzenie
|
|
Jeśli śledzenie lokalizacji jest wyłączone w aplikacji kierowcy, niektóre funkcje i analizy OptimoRoute mogą nie działać zgodnie z oczekiwaniami. |
Uprawnienia aplikacji
Gdy śledzenie lokalizacji jest włączone, kierowcy muszą zezwolić na dostęp do lokalizacji w telefonie i ustawić uprawnienie na „Zawsze”.
Dzięki temu aplikacja kierowcy OptimoRoute może nadal wysyłać aktualizacje lokalizacji podczas działania w tle, na przykład gdy kierowca korzysta z zewnętrznej aplikacji nawigacyjnej.
|
|
Śledzenie lokalizacji automatycznie zatrzymuje się, gdy kierowca zmieni swój status na „Poza służbą”. |
Śledzenie lokalizacji i raporty analityczne
OptimoRoute wykorzystuje dane ze śledzenia lokalizacji do pomiaru aktywności kierowców i wydajności tras, w tym:
- Breadcrumbs trasy
- Rzeczywisty czas przejazdu
- Długość tras
- Czas obsługi
- Aktywność kierowcy
Dowiedz się więcej o raportach analitycznych tutaj.
Aby zachować dokładność danych śledzenia i raportów, kierowcy powinni:
- Przełączyć się na „Na służbie”, gdy są gotowi rozpocząć trasę.
- Przełączyć się na „Poza służbą”, gdy skończą pracę.
|
|
Pozostawanie w statusie „Na służbie” poza aktywnym czasem trasy może prowadzić do nieprawidłowych danych śledzenia i wpływać na raporty analityczne. |