Administratorzy mogą kontrolować sposób, w jaki kierowcy zarządzają zleceniami w aplikacji OptimoRoute Driver. W tym artykule wyjaśniamy każde ustawienie przepływu pracy i jego wpływ na proces obsługi zleceń przez kierowcę.
| Kto może korzystać z tej funkcji | |
| Wszystkie plany | |
| Użytkownicy z uprawnieniami administratora | |
| Wszystkie regiony | |
Zmiana ustawień przepływu pracy
Użyj ustawień „Workflow”, aby kontrolować sposób, w jaki kierowcy zarządzają zleceniami i trasami w aplikacji OptimoRoute Driver.
Aby zmienić ustawienia przepływu pracy kierowcy w aplikacji OptimoRoute Driver:
- Przejdź do Administracja→Ustawienia→Aplikacja kierowcy
- Wybierz „Konfiguracja” z menu po lewej stronie
- Znajdź sekcję o nazwie „Workflow”
- Wybierz opcje, które chcesz włączyć lub wyłączyć
- Kliknij „Zapisz”
Poniżej znajdziesz wyjaśnienie, co robi każde z tych ustawień w aplikacji kierowcy.
Zezwól kierowcom odrzucać zlecenia
Domyślnie kierowcy mogą odrzucić zlecenie przed rozpoczęciem realizacji. Mogą skorzystać z tej opcji, gdy nie są w stanie zrealizować zlecenia.
Możesz również skonfigurować wymagania dotyczące potwierdzenia dostawy dla odrzuconych zleceń. Na przykład możesz wymagać od kierowców dodania notatki, wykonania zdjęcia lub uzyskania podpisu dla odrzuconych zleceń.
Zezwól kierowcom na zmianę domyślnego harmonogramu (rozpoczynanie realizacji poza kolejnością)
To ustawienie pozwala kierowcom realizować zlecenia poza kolejnością.
Kierowcy mogą przejść do innego zlecenia bez usuwania żadnych zleceń z listy zadań. Oryginalne zlecenia pozostają przypisane i nadal muszą zostać zrealizowane.
Zezwól kierowcom cofać ukończenie zlecenia
To ustawienie pozwala kierowcom cofnąć ukończone zlecenie.
Kierowcy mogą użyć tej opcji, aby dodać brakujące informacje lub poprawić szczegóły po oznaczeniu zlecenia jako ukończonego.
Ukryj przycisk rozpoczęcia realizacji
Przycisk „Rozpocznij realizację” rejestruje moment, w którym kierowca rozpoczyna pracę w danej lokalizacji. Umożliwia OptimoRoute zapisanie czasu rozpoczęcia zlecenia.
Możesz ukryć ten przycisk, aby zmniejszyć liczbę kroków potrzebnych do ukończenia zlecenia. Jednak OptimoRoute zapisze rzeczywisty czas realizacji jako „0 minut”.
Pokaż wybór Ukończone/Nieudane po ukończeniu zlecenia
To ustawienie pozwala kierowcom oznaczyć zlecenie jako „Ukończone” lub „Nieudane”.
Gdy to ustawienie jest wyłączone, kierowcy mogą wybrać tylko „Ukończone”. Zlecenie zostanie wtedy usunięte z ich listy zadań.
To ustawienie jest ignorowane, gdy włączone jest potwierdzenie dostawy. W takim przypadku opcje „Ukończone” i „Nieudane” pojawiają się automatycznie.
Dodaj ukończenie zlecenia bezpośrednio z listy zadań
To ustawienie dodaje przyciski akcji pod pierwszym zleceniem na liście zadań kierowcy.
Kierowcy mogą rozpocząć realizację i ukończyć zlecenie bez otwierania szczegółów zlecenia.
Wymagaj od kierowców ręcznego rozpoczęcia/zakończenia tras
To ustawienie wymaga, aby kierowcy rozpoczynali i kończyli swoje trasy w aplikacji Driver.
Pomaga to OptimoRoute rejestrować dokładniejsze czasy rozpoczęcia i zakończenia trasy. Może też aktualizować szacowany czas przyjazdu, gdy kierowca zacznie później lub wcześniej niż planowano. Dowiedz się więcej o tej funkcji tutaj.
Użyj przycisku zamiast suwaka do ukończenia zleceń
Domyślnie kierowcy używają suwaka do ukończenia zlecenia. Pomaga to zapobiegać przypadkowemu ukończeniu.
Włącz to ustawienie, aby zastąpić suwak przyciskiem. Przycisk może być łatwiejszy w użyciu podczas pracy i umożliwiać ukończenie jednym dotknięciem.
Pomiń okno potwierdzenia przy zmianie kolejności lub odrzucaniu zleceń
Domyślnie kierowcy muszą potwierdzić odrzucenie zlecenia lub realizację zleceń poza kolejnością. Pomaga to zapobiegać przypadkowym zmianom.
Włącz to ustawienie, aby usunąć krok potwierdzenia i zmniejszyć liczbę stuknięć w aplikacji Driver.
Geofencing [beta]
Geofencing to ustawienie w aplikacji OptimoRoute Driver, które automatycznie rozpoczyna zlecenia po przyjeździe i kończy je po zakończeniu pracy. Dowiedz się więcej o opcji przepływu pracy geofencing tutaj.