Gdy wysyłasz powiadomienia o śledzeniu zamówień, możesz też udostępniać klientom lokalizację swoich kierowców w czasie rzeczywistym. Ten artykuł wyjaśnia, jak skonfigurować udostępnianie lokalizacji kierowców.
| Kto może korzystać z tej funkcji | |
| Plany Pro i Custom | |
| Użytkownicy z uprawnieniami administratora | |
| Wszystkie regiony | |
Udostępnianie lokalizacji kierowców klientom
Gdy wysyłasz powiadomienia o śledzeniu zamówień w czasie rzeczywistym, możesz też udostępniać klientom lokalizację swoich kierowców w czasie rzeczywistym.
Powiadomienia o śledzeniu zamówień informują klientów o ich zamówieniach za pomocą e-maila lub SMS-a. W zależności od ustawień mogą zawierać takie informacje jak planowany czas, ETA, status zamówienia oraz link do strony śledzenia zamówienia.
Więcej informacji o śledzeniu zamówień w czasie rzeczywistym znajdziesz tutaj.
Konfigurowanie ustawień pozycji kierowcy
Pamiętaj o następujących kwestiach podczas udostępniania pozycji kierowcy:
- Pozycja kierowcy może być widoczna do 12 godzin przed ETA
- Pozycja kierowcy jest widoczna tylko gdy kierowca jest na służbie
- Po zakończeniu zamówienia pozycja kierowcy nie jest już wyświetlana
- Strona śledzenia zamówienia aktualizuje się w czasie rzeczywistym przez cały dzień
Aby wybrać sposób udostępniania pozycji kierowcy klientom:
- Przejdź do Administracja→Ustawienia→Śledzenie zamówień
- Upewnij się, że śledzenie zamówień jest włączone
- W sekcji „Ogólne” znajdź „Pokaż pozycję kierowcy”
- Wybierz odpowiednią opcję z listy rozwijanej
W tej sekcji możesz również wybrać, jakie informacje o kierowcy chcesz udostępniać, na przykład imię i dane kontaktowe.
Opcje pozycji kierowcy
Wybierz, kiedy klienci mogą widzieć pozycję kierowcy:
- „Zawsze” — Wyświetla pozycję kierowcy zawsze, gdy udostępnianie pozycji jest dostępne
- „Bezpośrednio przed realizacją (domyślnie)” — Wyświetla pozycję kierowcy od 30 minut przed przewidywanym czasem przyjazdu
- „Nigdy” — Nie wyświetla pozycji kierowcy na stronie śledzenia zamówienia