Blokowanie tras zapobiega zmianom w trasach, które zostały już ostatecznie zatwierdzone. W tym artykule wyjaśniamy, jak blokować trasy, aby zachować swoje plany bez zmian.
| Kto może korzystać z tej funkcji | |
|
|
Wszystkie plany |
|
|
Wszyscy użytkownicy |
|
|
Wszystkie regiony |
Co robi blokowanie tras?
Zablokowanie trasy uniemożliwia jej zmianę podczas ponownej optymalizacji lub ręcznej edycji na osi czasu. Dzięki temu dyspozytorzy mogą ostatecznie zatwierdzać trasy i pozostawiać je bez zmian podczas ponownej optymalizacji lub dostosowywania innych tras.
Blokowanie tras
Trasy można blokować z panelu kierowcy lub karty „Trasy”.
Aby zablokować trasę:
- Przejdź do „Planowanie i optymalizacja”
- Przejdź do panelu kierowcy lub karty "Trasy"
- Kliknij ikonę blokady obok kierowcy, którego trasę chcesz zablokować
Aby odblokować trasę, kliknij ponownie ikonę blokady.