Dezaktywuj aktywną trasę, gdy chcesz ją usunąć lub wprowadzić w niej zmiany. W tym artykule wyjaśniamy, jak dezaktywować i ponownie aktywować aktywną trasę.
| Kto może korzystać z tej funkcji | |
| Wszystkie plany | |
| Wszyscy użytkownicy | |
| Wszystkie regiony | |
Dezaktywowanie tras
Gdy trasy są aktywne, możesz je dezaktywować, aby wprowadzić zmiany lub je usunąć.
Aby dezaktywować trasy:
- Przejdź do "Plan & Optimize".
- Wybierz "Deactivate" na czarnym pasku statusu.
Spowoduje to dezaktywację wszystkich aktywnych tras dla wybranej daty.
Dezaktywowane trasy są usuwane z aplikacji OptimoRoute Driver na telefonach Twoich kierowców. OptimoRoute zachowuje wszystkie informacje zebrane już podczas realizacji tras.
| Dezaktywacja wpłynie na wszystkie aktywne trasy i usunie je z aplikacji OptimoRoute Driver. |
Ponowne aktywowanie tras
Po wprowadzeniu zmian w trasach możesz je ponownie aktywować. Spowoduje to ponowne wysłanie tras do aplikacji kierowców.
Po wprowadzeniu zmian w trasach ponownie je aktywuj, aby wysłać zaktualizowane trasy z powrotem do aplikacji kierowców.
Aby ponownie aktywować trasy:
- Przejdź do "Plan & Optimize".
- Wybierz "Reactivate" na czarnym pasku statusu.
- Sprawdź podsumowanie trasy w oknie podręcznym.
- Wybierz "Send now".