Dodawaj użytkowników, aby członkowie zespołu mogli uzyskać dostęp do OptimoRoute do zadań takich jak dyspozycja i administracja. Możesz dodać tylu użytkowników, ilu potrzebujesz, i zarządzać ich dostępem z poziomu konta. Ten artykuł wyjaśnia, jak dodawać i zarządzać użytkownikami OptimoRoute.
| Kto może korzystać z tej funkcji | |
|---|---|
| Wszystkie plany | |
| Użytkownicy z uprawnieniami administratora | |
| Wszystkie regiony | |
Czym jest użytkownik?
Użytkownik to osoba, która może zalogować się do aplikacji webowej OptimoRoute na stronie my.optimoroute.com. Użytkownicy zazwyczaj korzystają z OptimoRoute do planowania tras, dysponowania zadań lub zarządzania kontem.
Na każdym planie OptimoRoute możesz dodać nieograniczoną liczbę użytkowników bez dodatkowych kosztów.
Użytkownicy różnią się od kierowców. Kierowcy korzystają z aplikacji OptimoRoute Driver, aby realizować przypisane trasy, a opłata za nich jest naliczana na podstawie licencji. Dowiedz się więcej o dodawaniu i zarządzaniu kierowcami tutaj.
Dodawanie nowych użytkowników
Aby dodać nowych użytkowników:
- Przejdź do Administracja→Użytkownicy
- Kliknij „Dodaj użytkownika”
Wpisz adres e-mail użytkownika w polu „Nazwa użytkownika”.
Opcjonalnie: wpisz imię i nazwisko użytkownika.
- Utwórz hasło
- Wybierz język i poziom dostępu
- Kliknij „Zapisz”
Poziomy dostępu
Wybierz poziom dostępu zgodnie z tym, co użytkownik ma robić w OptimoRoute. Dla użytkowników dostępne są 3 poziomy dostępu.
| Poziom dostępu | Definicja |
|---|---|
| Administrator | Dostęp do wszystkich obszarów i ustawień w OptimoRoute. Administratorzy mogą korzystać z menu „Administracja”, aby zarządzać ustawieniami konta, użytkownikami, kierowcami, pojazdami i innymi elementami. |
| Użytkownik | Zarządzanie zamówieniami, planowanie tras, przeglądanie analiz i monitorowanie tras na żywo. Użytkownicy nie mają dostępu do menu „Administracja”. |
| Użytkownik tylko do odczytu | Przeglądanie informacji o koncie bez możliwości wprowadzania zmian w zamówieniach lub planowaniu. |
Usuwanie lub wyłączanie użytkownika
Możesz wyłączyć lub usunąć użytkownika, gdy chcesz odebrać mu dostęp do OptimoRoute.
- Wyłącz użytkownika, jeśli możesz chcieć przywrócić jego dostęp później. Wyłączonego użytkownika możesz włączyć ponownie w dowolnym momencie.
- Usuń użytkownika, jeśli nie potrzebujesz już jego konta użytkownika. Aby ponownie nadać usuniętemu użytkownikowi dostęp, będziesz musiał zaprosić go ponownie.
Aby usunąć użytkownika:
- Przejdź do „Administracja → Użytkownicy.”
- Wybierz użytkownika, którego chcesz usunąć.
- Kliknij „Usuń użytkownika.”
Jeśli chcesz tylko uniemożliwić komuś dostęp do konta OptimoRoute, możesz wyłączyć użytkownika zamiast go usuwać.
|
|
Jeśli Twoje konta znajdują się w organizacji, możliwa jest również zmiana dostępu do konta. Dowiedz się więcej o zarządzaniu organizacją tutaj. |